۱۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۰۰

مازندران به گردشگری جهانی می اندیشد

کرانه خزر تا کویر؛ مقصد بین المللی گردشگری

کرانه خزر تا کویر؛ مقصد بین المللی گردشگری

ساری - کرانه خزر تا کویر مرکزی درحالی باوجود داشتن جاذبه‌های فراوان در حوزه گردشگری، مغفول مانده که متولیان مازندران و سمنان در پی تحقق مسیر جدید گردشگری بین المللی هستند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: مازندران و سمنان به دلیل واقع‌شدن در کرانه خزر و فلات مرکزی جاذبه‌ها و اشتراکات فراوانی برای توسعه صنعت گردشگری دارند که تاکنون از این منظر به این مناطق نگریسته نشده است.

بی‌توجهی به صنعت گردشگری این مناطق درحالی‌که در سال‌های خیر طرح مسائلی مانند انتقال آب دریای خزر، چالش‌های زیادی رابین دو منطقه‌ایجاد کرده است و این وضعیت به‌گونه‌ای است که می‌توان با اتفاق‌نظر در حوزه گردشگری به رونق این مناطق کمک قابل‌توجهی شود.

مازندران و سمنان در حال حاضر دو استانی هستند که گردشگری به‌صورت سنتی و اولیه در آن رواج دارد و صنعت گردشگری به شکل ایده آل و مطلوب در آنجا نیفتاده است. وجود مناطق و جاذبه‌های بکر گردشگری و باقابلیت ثبت جهانی از سوی، اشتراکات فرهنگی و اجتماعی از سوی دیگر لزوم ایجاد مسیر تازه گردشگری در کرانه خزر تا کویر را ضروری می‌سازد.

استان سمنان به سبب برخورداری از موقعیت ویژه شامل عوامل جغرافیایی،  ترانزیتی، نزدیکی  به  پایتخت و اقلیم‌های متنوع دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های مختلف به لحاظ تنوع منابع و جاذبه‌های گردشگری است همچنین این استان  جذابیت‌های گردشگری متنوع و متأثر از ویژگی‌های منحصربه‌فردی را در خود جای‌داده است.

مازندران نیز با داشتن جاذبه‌های بکر و بی‌نظیر، وجود ۲۵۰۰ اثر تاریخی و طبیعی، دسترسی به پایتخت، بهره‌مندی از جنگل و دریا سالانه میزبان میلیون‌ها مسافر است و تا رسیدن به صنعت گردشگری راه درازی دارد.

برای اینکه توسعه منطقه‌ای درزمینهٔ صنعت گردشگری شکل گیرد باید الگوی روشن‌تری از گردشگری منطقه خزر تا کویر ارائه دهیم

علی ماهفروزی مشاور اجرایی مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در این زمینه می‌گوید: برای اینکه توسعه منطقه‌ای درزمینهٔ صنعت گردشگری شکل گیرد باید الگوی روشن‌تری از گردشگری منطقه خزر تا کویر ارائه دهیم زیرا ۳۵۰ میلیون نفر در صنعت گردشگری دنیا اشتغال دارند و حدود ۱۵ درصد تولید ناخالص جهانی در این بخش است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه برخی از استان‌ها نظیر خراسان درزمینهٔ گردشگری مذهبی و اصفهان در حوزه فرهنگی گردشگری فرصت‌های خوبی دارند اما استفاده مطلوبی از آن نشده،  تصریح کرد: منطقه خزری و کویری سمنان نیز تاکنون محور ترانزیت گردشگری بوده است به این معنی که در این مناطق مسافر پذیری داریم نه صنعت گردشگری.

وی ادامه داد: در حالی گردشگری در مازندران و سمنان سنتی است که جاذبه‌های تاریخی جهانی نظیر باغ عباس‌آباد، میانکاله، راه ابریشم و غیره در این مناطق وجود دارد ولی فرصت سازی در حوزه گردشگری صورت نگرفته است و این جاذبه باعث نشده تا بهره‌گیری جهانی درزمینهٔ صنعت گردشگری داشته باشیم.

ماهفروزی بر لزوم برنامه‌ریزی مدون برای توسعه صنعت گردشگری تأکید کرد و گفت: هر منطقه باید سهم خود را در صنعت گردشگری بازیابد و طبق ظرفیت‌ها، الگوسازی کنیم.

وی بابیان اینکه دامغان به‌عنوان پایتخت اشکانیان و عباس‌آباد و میانکاله بهشهر می‌توانستند سهم خاصی در گردشگری جهانی داشته باشند افزود: به دلیل نداشتن برنامه‌ریزی مدون از این غافله عقب‌مانده‌ایم.

وی درعین‌حال تصریح کرد: درحالی‌که صنعت گردشگری در مازندران و سمنان وجود ندارد که این مناطق ازنظر زیرساخت، نیروی انسانی، جاذبه‌ها و امکانات، برجستگی‌های زیادی دارند ولی خلأ تصمیم‌گیری و تصمیم سازی در این مناطق مشهود است.

ماهفروزی با تأکید بر اینکه صنعت گردشگری باید در حوزه خزر و کویر شکل‌گیرید یادآور شد: گردشگری موضوعی فراخشی است و تمام ارکان باید در این زمینه تصمیم‌گیری کنند و ایجاد مقصد گردشگری جدید در این مناطق نیاز است.

وی با اشاره به اینکه سالانه میلیون‌ها مسافر به مازندران و سمنان سفر می‌کنند، افزود: برای شکل‌گیری مقصد جدید گردشگری نیاز است تا همه بخش‌ها ازجمله وزارت امور خارجه، دولت، مجلس، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و غیره وارد عمل شوند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر مازندران و سمنان مقصد سنتی سفر هستند نه گردشگری و باید با برنامه‌ریزی مدون این مناطق به مقصد گردشگری تبدیل شوند.

سابقه تاریخی دو استان مازندران و سمنان پشتوانه غنی برای توسعه صنعت گردشگری و ایجاد مقصد جدید است و به گفته فرماندار سمنان در نشست هم‌اندیشی با مسئولان مازندرانی درزمینهٔ تحول گردشگری، باید به مبحث بین‌المللی در حوزه گردشگری وارد کنیم نه به‌عنوان مقصد سفر زیرا مازندران و سمنان را به‌عنوان مقصد سفر می‌شناسند اما گردشگری بلندمدت در این مناطق باید موردتوجه قرار گیرد.

فرماندار سمنان در سخنانی اظهار کرد: مازندران مقصد سفر اغلب مردم ایران است و مردم سمنان هم از فضای گردشگری مازندران، بهره‌مند می‌شوند.

سمن ها برای سفر گردشگران خارجی برنامه ریزی کنند

دانایی بابیان اینکه در سمنان، سازمان‌های مردم‌نهاد مختلفی فعال هستند که می‌توانند به توسعه گردشگری کمک کنند، افزود: سمن‌ها می‌توانند برنامه‌ریزی کنند که چگونه برای نوروز ۹۶ گردشگران خارجی به سمنان و مازندران سفر کنند.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان رشته گردشگری علاقه‌مند هستند کارهای خاص در این حوزه شروع کنند، گفت: می‌توانیم از این ظرفیت‌ها در حوزه پژوهشی استفاده کنیم.

این مسئول بابیان اینکه جشنواره‌های مختلفی در دو استان برگزار می‌شود که برند ملی است و می‌توانیم این جشنواره‌ها را مشترک برگزار کنیم، ادامه داد: تعزیه‌هایی که در ماه محرم داریم می‌تواند در گردشگری مذهبی مؤثر باشد.

دانایی با اشاره به اینکه مازندرانی‌های مقیم سمنان و سمنانی‌های مقیم مازندران می‌توانند سفیر صلح و دوستی در موضوعات متعدد گردشگری، تأثیرگذار باشند، خاطرنشان کرد: به‌جز جاذبه‌های گردشگری، به دنبال اسکان ارزان‌قیمت هستیم چون بسیاری از افراد، امکان اقامت در هتل‌های چهار و پنج ستاره را ندارند.

به تأکید صاحب‌نظران، راه‌اندازی صنعت گردشگری محور کویر تا کرانه می‌تواند به توسعه گردشگری در دو استان مازندران و سمنان کمک کند و احمد حسین زادگان فرماندار ساری در این زمینه بابیان اینکه این پروژه، توسعه اقتصادی و فرهنگی را برای دو استان به همراه دارد، افزود: هم‌اندیشی و تعامل بین چند شهرستان، استفاده از ظرفیت‌ها را افزایش می‌دهد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه می‌توانیم در  قالب این پروژه در حوزه بازرگانی، اقتصادی و جذب سرمایه‌گذار وارد شویم، گفت: دو استان ظرفیت‌های خوبی در حوزه میراث فرهنگی و صنعت گردشگری دارند.

پروژه کویر تا کرانه با چشم‌انداز ایجاد مقصد جدید گردشگری بین‌المللی برای منطقه اروپا، آمریکا، جنوب شرق آسیا و حوزه خلیج‌فارس در برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت است

این مسئول  تصریح کرد: پروژه کویر تا کرانه با چشم‌انداز ایجاد مقصد جدید گردشگری بین‌المللی برای منطقه اروپا، آمریکا، جنوب شرق آسیا و حوزه خلیج‌فارس در برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت است که می‌تواند  برای مازندران و سمنان، گردشگری همراه با ارز داشته باشد.

حسین زادگان ادامه داد: تشکیل دبیرخانه توسعه منطقه‌ای برای برنامه‌ریزی‌های بیشتر، نشست استانداران مناطق و تهیه کتابچه گردشگری به دو زبان انگلیسی و فارسی را در مسیر اجرایی شدن این پروژه، پیگیری می‌کنیم.

 باز شدن افق تازه فراروی گردشگری حوزه خزر تا کویر درحالی‌که است که در برنامه ششم توسعه، به گردشگری به‌عنوان ابزار توسعه نگاه شده و دولت توجه جدی به این مقوله دارد و دولت بستری فراهم کرده که رشد ۱۰ درصدی صنعت گردشگری نسبت به سه سال قبل هستیم.

نزدیک به دو هزار اثر تاریخی در دامغان و ۲۵۰۰ اثر در مازندران وجود دارد و زبان گردشگری در کشور به زبان مفاهمه‌ای تبدیل‌شده و گردشگری در دنیا جزو مسائلی است که موردتوجه سیاستمداران قرارگرفته است.

گنبدها، تل‌ماسه‌ها، کویرهای مناطق جنوبی استان، پارک ملی کویر، منطقه حفاظت‌شده توران، پناهگاه حیات‌وحش خوش ییلاق، دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه البرز و حتی جنگل‌های ابر و اورنگ از دیگر نمونه‌های تلاقی دو اقلیم در استان سمنان هستند که دیدار از آن‌ها قطعاً چشم هر هم‌وطنی را می‌نوازد و از سوی دیگر طبیعتی بکر را برای ساکنان محلی به ارمغان آورده است و چشمه سورت، باغ عباس‌آباد، خانه‌های تاریخی، موزه، پارک‌های جنگلی از جاذبه‌های مازندران در کرانه دریای زیبای خزر است.

کد خبر 3789710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha